Halloncheesecake cafe flora Ljungskile

Om Cafe Flora

Cafe Flora i Ljungskile möts du av mjuka lustfyllda läckra bakverk och friska vackra sallader i en rofylld urban organisk miljö.

Vi bakar allt från grunden i vårt öppna bageri och vi serverar bra* och grymt gott kaffe. Vi använder riktigt ekologiskt smör, mjöl, socker och ägg. Vi jobbar med naturliga råvaror utifrån sann bakglädje och inspireras av världens gastronomi tack vare digitala och personliga resor. Tillsammans blandas barndomens recept med morgondagens trender och resultatet blir Cafe Flora. Traditionella lantliga kakor mixat med puls och storstadvibbar i modernt influerat bakande. Med jazz i luften och avslappnad atmosfär kan du känna glädje i mat och dryck och höja stunden till en bättre dag.

* Ekologiskt och Fairtrade

Mitt i allt jazzande försöker vi hitta ett långsiktigt förhållningssätt både till vår kropp och till vår natur. Vi gör ständigt val men det är inte lätt. Strukturer i samhället rör sig sakta men vi försöker göra hållbara ställningstagande. Vi tycker det är väldigt viktigt med ekologiska produkter. För vår kropp. Vi väljer väldigt gärna närproducerat för vår natur. Vi samarbetar gladeligen med lokala producenter för att bidra till ett hållbart samhälle. Vi tar många små väl övervägda beslut. Du måste inte göra dessa små val hos oss, vi har gjort dem åt dig. Men fråga oss gärna om du vill veta mer.

Vi har hälsosamma val och bredvid våra klassiska sockerbaserade kakor samsas Rawfood, smoothies och näringsrika sallader.

Så började det: Cafe Flora har funnits i Ljungskile sedan 2011. Vi startade i liten skala i ett litet kök och ett litet litet cafe. Vår fantastiska gröna yta bakom magasinet, med vår uteservering, har dock alltid varit stor och härlig. 2013 utökade vi till dagens Cafe Flora och fick en granne i byggnaden i form av en inredningsbutik.

Vill du veta mer om Cafe Flora och hur det kan vara att driva ett cafe kolla in bloggen coffeshopstories.com

Vem är Cafe Flora? Charlotte som driver cafeet är uppväxt på landet. Hon lärde sig baka med sin farmor och då var det mjölk från granngården i kakorna  och flottyrringar friterades i ister från grisen. Farmor Harriet bakade på en höft och på så vis blev det naturligt att våga testa både det ena och det andra. Charlottes mamma bodde däremot i Göteborg och Stockholm och tillsammans reste de mycket i Europa under uppväxten.